MIT (Em Ai Ti)

Potser que avui tornem a estar a trenta graus (canviem dràsticament d'un dia a l'altre) hi té a veure, però avui estic exhausta, així que després de l'entrada d'ahir seré breu. Encara que el blog segueix en una altra franja horària, aquí és diumenge i aquest matí, tot i que no he matinat, he decidit visitar el museu del MIT, que normalment val deu dòlars, però que el darrer diumenge de mes és gratuït. Aquí els museus solen valdre 23-25 dòlars (aquí a Boston i Cambridge, perquè recordo que als altres llocs dels EUA que he anat estaven bé de preu i a Nova York, si no tens diners, sempre pots fer una donació). Va bé treure profit d'aquestes ofertes, que no fan tots els museus, però alguns sí. [Falla Internet, a veure què us puc penjar, perquè avui ja no se n'adonaran per apagar i engegar el mòdem].



El del MIT és un museu menut, amb exposicions temporals i la col·lecció permanent. És on s'hi fa el Soap Box del qual parlava al Twitter, que després pengen en línia. I el museu mostra, sobretot, les investigacions que es duen a terme al Massachusetts Institute of Technology, que és una de les universitats més prestigioses del món, la que més en tecnologia, i en general fins l'any passat solia ser la número 2 dels rànquings internacionals, just per darrere de Harvard. El museu no és un espai com l'antic museu de la ciència i la tècnica de Catalunya, el Cosmocaixa, perquè les exposicions no són interactives (no pots fer-hi experiments), tot i que sí que hi ha ordinadors i audiovisuals i molts panells amb explicacions. A mi el primer pis no m'ha convençut perquè em costa entrar una mica als temes tecnològics, però al segon pis hi havia una exposició molt i molt interessants sobre les darreres recerques en robòtica i intel·ligència artificial (no podia evitar pensar en les qüestions ètiques i psicològiques i les aplicacions que poden tenir aquestes màquines). Després hi havia hologrames i escultures en moviment, però la part dels robots m'ha encantat. Al final m'hi he estat tanta estona com al Museum of Fine Arts de Boston! I encabat he anat a pegar una volteta. El MIT està situat a la part de Cambridge que toca al riu, més avall que Harvard i a propet de Boston. És una zona d'edificis moderns que he fotografia especialment per a M. Hi havia una parada de Google, que feia anys i donava obsequis als que érem al campus del MIT. Després he anat a passejar pel costat del riu i he tornat a casa! Aquesta setmana... octubre. Les fulles han començat a caure. Miro de penjar-vos les fotos que em deixi.

MIT















El primer programa que contestava a les preguntes en llenguatge humà. No ho té gaire clar, això...

Robot que imita les emocions humanes.

Robot intel·ligent, se n'estimulen els sentits, però de moment pot fer poca cosa: l'activitat que veieu a la fotografia, agafar objectes i poc més.















Dedueixo que les fotos es pengen, no en l'ordre que les he carregat, sinó en l'ordre que he clicat a "seleccionar" el darrer cop (no anava).

Comentaris

  1. Crec que m'encisaria anar-hi!
    Si puc fer un joc de paraules fàcil... és gairebé un MITe!

    ResponElimina
  2. Hauria estat un crac que et respongués la pregunta... ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauries de veure-ho! Tot Cambridge és joveníssim, la majoria estudiants d'aquestes universitats. Com va dir una companya meua, quan penses en tanta intel·ligència concentrada per metre quadrat fa una mica de por. Les biblioteques no tanquen el cap de setmana a la universitat. És això el que anaven a fer-hi tots els estudiants en diumenge? Perquè hi eren i dinaven allà? Alguns portaven llibres. Dissabte encara, però diumenge?

      Hauria estat un crac, sí! M'hauria encantat un simple 'Not yet'.

      Elimina
  3. m'hi hauràs de portar! no els conec! :)

    ResponElimina
  4. Quins edificis més bonics!
    I els robots una mica de poreta, a veure si fan una revolta.
    Olivera

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els que jugaven a futbol eren molt graciosod. En fan competicions, mira que si els descobreix l'ex-aficionat als Lakers!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada