Arquitectes!


















Casa Malaparte a Capri.
Fotografia de Gallardo de la Reggia di Caserta.

Quan viatges amb una estudiant d'Arquitectura acabes assabentan-te d'algunes de les innovacions arquitectòniques del territori que visites. La fotografia de dalt és feta des de l'illa de Capri. Després d'acaminar i acaminar (en aquella zona van a pams, cadascú et diu apromiadament quants metres o estona costa arribar a la destinació, però per a ells pareix que fins i tot les unitats de mesura siguin relatives: se sei brava a caminare sono 400 metri...) vam arribar a un mirador des d'on vam aconseguir veure la casa Malaparte amb l'escala que mena a la terrassa-solàrium i que havia de ser una plaça pública. Un terreny ben aprofitat dalt d'un penya-segat. Ens van dir que no s'hi podia entrar, per això no vam acabar de recórrer el caminet que hi portava, que no acabava d'estar en gaire bones condicions.

L'altra fotografia és del Palau Reial de Caserta, on no costa gaire arribar-hi (20 km. des de Nàpols, s'hi pot arribar en cotxe). Aquesta escala que a mi em pareixia la més apropiada per a un palau, tan majestuosa, i que va ser imitada per un deixeble de Vanvitelli al Palau Reial de Madrid, era una novetat a l'època. El rei Carles, que el va fer construir, es veu que és el mateix que el del St. Carles de la Ràpita. Ens vam quedar entusiasmades amb la biblioteca dels Borbons i la sala d'estudi de la infanta, mai no havíem vist un palau tan ben equipat per a l'estudi (ni amb tantes gàbies i llibres de moixons!). Els jardins, que vam visitar en carro, d'estil anglès, són molt recomanables.

Comentaris

  1. Jejee, mira que es lletja la casa aquella! Apa que caminarte tot aixo per anar fina alla!jeeje.

    T'estimo!

    ResponElimina
  2. :D La meua reacció també va ser: és això? Però és una concepció molt innovadora: veus les escaletes que duen a la teulada/terrat? Inagina't una plaça pública amb aquesta vista!! Una mica perillós, ho veig...

    ResponElimina
  3. Ah, i el camí de ronda que hi duia valia molt la pena pel paisatge. ;P

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada